
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin Bangladeş vizesi çıkarması zorunludur. vize çıkarmak isteyen kişilerin takip etmesi gereken yasal prosedür bulunmaktadır. Daha öncesinde vize çıkarmamış olan kişiler için bu oldukça zor olabilmektedir. Daha öncesinde insanlar vize çıkarmak için sadece kendileri bu işlemi yapabilmekte idi. bu durumun bir takım sıkıntıları bulunmaktaydı. Mesela seyahat edecek olan kişinin süreci hâkim olmamasından kaynaklı olarak bir türlü süreci tamamlamakta aydı. Konsoloslukta ise oluşan yoğunluk sebebiyle iç aksam dışı problem yaşamaktaydı. Tüm bu problemlerin önüne geçebilmek için artık birçok konsolosluk binası direkt olarak başvuru kabul etmemektedir. Bunun yerine vize başvuru merkezleri aracılığıyla vize başvurusu kabul etmektedir.
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişinin ilk öncelikli olarak vize başvuru merkezine karar vermesi gerekmektedir. Vize başvuru merkezinin sayıca çok fazla olmasından kaynaklı olarak seyahat edecek olan kişi problem yaşayabilmektedir. Eğer ki sizde problem yaşıyor iseniz birkaç adımla bu işi halledebilirsiniz. Daha öncesinde bu vize başvuru merkezi aracılığı ile kaç kişinin vize aldığını inceleyebilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan vize başvuru yorumlarını da değerlendirerek süreci tamamlayabilirsiniz.
Vize başvuru merkezlerinden biri olan özel vize firması sürecinizi sizin en başından en sonuna kadar titizlik içerisinde takip edecektir. Vize başvuru merkezi sürecin hızlı ilerlemesi adına seçimi önemlidir. Burada vize başvuru merkezleri sadece aracı olan kurumlardır. Karar verecek olan merci ise konsolosluğun kendisidir.
Bangladeş Vize Randevusu
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin vize çıkarması zorunludur. Vize çıkarmak için kişinin ilk öncelikle vize başvuru merkezine karar vermesi lazım dur. vize başvuru merkezine karar verdikten sonra internet sitesine girerek sol üst köşeden online işlemler kanalı aracılığıyla randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevunuzu oluşturmadan önce karşınızda öncelikli olarak Bangladeş vize başvuru formu çıkacaktır bu formun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir. Bu form bu ülkeye seyahat etme gerekçenin izi aynı zamanda da bu ülke için seyahat etmenizi engel bir durum olup olmadığını gösterecek olan belgedir. Bu anlamda da bu formun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
Bangladeş vize başvuru formu doldurulduktan sonra sizin için olan uygun gün ve saate randevunuzu oluşturabilirsiniz. Tüm bu işlemler bittikten sonra tarafınıza gerekli olan evraklar mail yoluyla iletilecektir. Randevu günü ve saati ne kadar bu evrakları hazır etmeniz durumunda süreç daha hızlı ilerleyecektir. Vize başvuru merkezi sizden almış olduğu evrakları 3 iş günü içerisinde konsolosluk binasında teslim edecektir. Daha öncesinde bu vize başvuru merkezi aracılığıyla vize çıkarmış olan kişilerin sistem üzerinde Biyometrik verileri olması sebebiyle bu kişiler evraklarını posta yoluyla gönderebilir. Biometrik veri kişinin 10 parmak izinin alınması şeklinde hazırlanan veridir.. Ama daha öncesinde bu ülke için vize çıkarmamış olan kişilerin evraklarını elden teslim etmesi gerekmektedir.
Bangladeş Vize Ücretleri
Bangladeş vize ücretleriyle alakalı olarak net bir rakam vermek doğru olmayacaktır. Bangladeş vize ücretlerini etkileyen birkaç etmen bulunmaktadır. Bu nedenden kaynaklı olarak bu ülkeye seyahat edecek olan kişilerin ilk önce vize başvuru merkeziyle görüşmesi gerekmektedir. Vize başvuru merkezi seyahat edecek olan kişinin gerekli olan verilerini sisteme işleyerek kişinin ödemesi gereken tutarı net olarak görebilecektir. Seyahat edecek olan kişi vize başvuru merkezinden ödemesi gereken tutarı öğrendikten sonra ödemesi daha doğru bir uygulama olacaktır. Bangladeş vize ücretlerini etki eden etmenler
- Seyahat edecek olan kişinin sahip olduğu vize türü en önemli etkilerden birine sahiptir. Seyahat edecek olan kişi bir turistik vizeye sahipse farklı bir vize ücreti öğrenci vizesine sahipse farklı bir vize ücret ödeyecektir.
- Seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi de vize harç ücretini etki etmektedir. Seyahat edecek olan kişi kısa süreli bir seyahat gerçekleştiriyorsa farklı bir vize ücreti uzun süreli bir seyahat gerçekleştiriyor lisede farklı bir vize ücreti ödeyecektir.
- Seyahat edecek olan kişinin Bangladeş ülkesine tek giriş çıkış işlemi mi yoksa birden fazla giriş çıkış işlemi yapacağı da vize harç ücretini etki edecektir.
- Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşın altında ve üstünde olması durumu da vize harç ücretini etki etmektedir.
Bangladeş Vize Evrakları
Bangladeş ülkesi için randevu oluşturulduktan sonra kişinin tarafından mail olarak atılan evraklardır. Bu evraklar konsolosluk tarafından istenen ve kişinin kendi temin edebileceği evraklarda. Bangladeş vize evrakları
- Bu ülkeye seyahat edecek olan kişilerin ilk olarak çıkarması gereken evrak pasaport dur. Bu evrak ülkemizde nüfus müdürlükleri tarafından çıkarılmaktadır. Seyahat edecek olan kişinin seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Son 2 sayfasının boş olması gerekmektedir. Pasaport resmi bir evrak olması sebebiyle yırtık ve eksik sayfasının da olmaması gerekmektedir.
- Bangladeş vize başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin bu seyahati karşılayabilecek maddi güçte olduğunu göstermesi gerekmektedir. Bu genellikle kişinin teminat göstermesi şeklinde olmaktadır.
- Seyahat edecek olan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının son 3 aylık dökümünün olması gerekmektedir. Bu belge ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneğine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi aynı zamanda e devlet üzerinden barkotlu bir şekilde temin edilebilir.
- Seyahat edecek olan kişinin güncel Biyometrik resmine ihtiyaç bulunmaktadır. Maksimum 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin kimlik belgesi ve renkli kimlik fotokopisini ihtiyaç bulunmaktadır.
- Vize harç ücretinin yatırılması ve yatırıldığına dair dekontun başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve yatırıldığına dair belgenin de başvuru evrakları arasında eklenmesi gerekmektedir.
- Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasında eklenmesi gerekmektedir.
Yukarıda sayılan evraklar dışında da ekstra olarak konsolosluk evrak talebinde bulunabilir. Vize başvuru merkezimiz bu istenen ekstra evraklar ile alakalı olarak sizi bilgilendirecektir. Genellikle istenen belgeler kişinin vize türünden kaynaklı olmaktadır. Örnek olarak verecek olursak kişi turistik bir vizeye sahip ise gideceği yerlerle kalacağı yerlerin bilgisi aynı zamanda da bu ülkeye girişte için kullandığı yöntemlerin bilgisi gerekmektedir.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bangladeş vizesi ortalama konsolosluk kararını 15 gün içinde açıklayacaktır. Konsolosluklar hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmaması sebebiyle kişinin seyahat planında herhangi bir aksaklık olmaması adına sürecin bir ay öncesinden başlatılması gerekmektedir. Bangladeş Konsolosluğu vize başvurusunu oynayabileceği gibi aynı zamanda reddetme hakkına da sahiptir. Bangladeş Konsolosluğu vize başvurusunu reddetmesi durumunda seyahat edecek olan kişinin yasal olarak bu ret sebebini bilme hakkı bulunmaktadır. Bu nedenden kaynaklı olarak Bangladeş Konsolosluğu ret kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Seyahat edilecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan vize başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Konsolosluk güncellenen başvuruyu tekrardan inceleyecektir. Vize başvurusunu yine oynayabileceği gibi aynı zamanda reddetme hakkına da sahiptir. Dün bu süreç ile alakalı olarak vize başvuru merkezine size yardımcı olacaktır.