Hollanda vizesi için direkt olarak konsolosluğa başvuru da bulunmamaktadır. Bunun yerine konsolosluk tarafından yetkili olarak belirlenmiş olan başvuru merkezleri bulunmaktadır. Başvuru merkezleri konsolosluklar tarafından yetkili olarak belirlenmiş olması sebebi ile güvenilir olan kurumlardır. Başvuru merkezlerinin bilgisine Hollanda konsolosluğu sayfasından ulaşabilirsiniz.

Başvuru merkezinize karar vermek oldukça önemli bir noktadır. Başvuru merkezine karar verirken daha öncesinde kaç kişinin hizmet aldığına ve bu hizmet alanlarının kaçının olumlu olarak sonuçlandığına bakarak karar verebilirsiniz. Başvuru merkezinin kaç yıldır faaliyet gösterdiğine ve daha öncesinde de bu firma aracılığı ile vize çıkaran kişilerin yorumlarına bakarak karar verebilirsiniz. Vize başvuru merkezlerinden biri olan özel vize başvuru merkezi süreci sizin adınıza en başından en sonuna kadar titizlikle takip etmektedir. Vize başvuru merkezleri sadece başvuru sürecini takip etmektedir. Burada karar verme yetkisi bulunmamaktadır. Vize başvurusunun onaylanması veya ret edilmesi sadece Hollanda konsolosluğu ile alakalı olan bir durumdur. Başvuru merkezleri sadece burada aracı kurumlardır.

Hollanda Vizesi Randevusu

Hollanda vizesi nasıl alınır bu noktada en önemli aşama başvuru merkezinize karar vermek olacaktır. Başvuru merkezine karar verdikten sonra başvuru merkezinizin internet sitesine girerek randevu alabilirsiniz. İnternet sitesine girdikten sonra sol üst tarafta yer alan online işlemler basamağından randevu alabilirsiniz. Randevunuz oluşturulduktan sonra tarafınıza gerekli olan evraklar mail yolu ile iletilecektir. Bu evrakları randevu gününe kadar hazır etmeniz sürecin daha hızlı ilerleyebilmesi adına oldukça önem teşkil etmektedir.

Vize başvuru merkeziniz sizden aldığı evrakları 3 iş günü içerinde konsolosluğa teslime edecektir. Konsolosluk ise kararını 15 veya 20 gün içerinde verecektir. Konsolosluklar resmi tatillerde ve hafta sonlarında çalışmadıkları için seyahat tarihinizden 2 ay öncesinde süreci başlatmak oldukça önemli olacaktır. Seyahat tarihinizde yaşanabilecek aksiliğin önüne geçmiş olacaktır. Konsolosluk vize başvurusunu onaylayabileceği gibi ret de edebilir. Ret etmesi durumunda ise ret sebebini açıklamak zorundadır. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvuru da bulunma hakkına sahiptir. Konsolosluk tekrardan incelemeye alacaktır.

Hollanda Vize Çeşitleri

Hollanda vize çeşitleri birbirinden farklı olmaktadır. Hollanda vize çeşitlerin farklı olmasının sebebi bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin gerekçelerinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Hollanda ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin çokça fazla nedeni olduğu için çok fazla vize türü de bulunmaktadır. Bu vize türleri arasında en çok çıkarılan vize türlerini sizin için bir araya getirdik. Hollanda vize ücretleri:

  • Hollanda turistik amaçlı vize: Bu vize türü genellikle bu ülkeye turistik amaçlı giden kişilerin çıkarmış olduğu vize türüdür. Burada bu vize türü kısa süreli vize türü olarak geçmektedir. Maksimum 90 gün süreli olarak çıkarılan bir vize türü olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Hollanda ticari vize:.Bu vize türü ise isteğe bağlı olarak kısa süreli ve uzun süreli olarak da çıkarılabilen bir vize türüdür. Bu vize türüne sahip olan kişiler iş ve ticarete konu olan belgeleri ise başvuru evrakları arasına eklemesi gerekmektedir.
  • Hollanda öğrenci vizesi: Bu vize türü kısa süreli ve uzun süreli olarak çıkarılmaktadır. ERASMUS ile alakalı olarak da çıkarabilmektedir.
  • Hollanda transit vize: Transit vize başka ülkeler ticaret yapmak isteyen kişilerin bu ülke topraklarını kullanması sebebi ile çıkarılması gereken vize türüdür.

Hollanda Vize Başvuruları Nereden Yapılır?

Hollanda vize başvuruları nereden yapılır? Sadece başvuru merkezleri aracılığı ile yapılır. Hollanda konsolosluğu tarafından yetkili olarak belirlenmiş başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru da bulunulması gerekmektedir. Hollanda başvuru merkezleri sadece başvur sürecini takip etmektedir. Ama konsolosluk tarafından vizenin onaylanması veya onaylanmaması durumu söz konusudur. Onaylanmaması durumunda seyahat edecek olan kişinin bunun sebebini bilmesi yasal olarak hakkıdır. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvuru da bulunma hakkına sahiptir.

Hollanda Vizesi İçin Gerekli Olan Başvuru Belgeleri

Hollanda vizesi için gerekli olan başvuru belgeler vize türlerine göre farklılık göstermektedir. Ama genel olarak herkesten istenen evraklar bulunmaktadır. Bu anlamda sizin için istenen evrakları bir araya getirdik. Hollanda vizesi için gerekli olan evraklar:

  • Pasaport kişinin seyahat dönüş tarihinden sonra en az iki ay daha geçerli olması gerekmektedir. Son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir. Resmi evrak olmasından kaynaklı olarak yırtık ve eksik sayfasının da bulunması gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru formu eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
  • Vize harç ücretinin yatırılması ve yatırıldığına dair banka dekontunun da başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Hollanda vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve yatırıldığına dair banka dekontunun başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Hollanda ülkesine seyahat edecek olan kişinin bu seyahati mali olarak karşılayabilecek durumda olduğu ile alakalı olarak bir belge teslim etmesi gerekmektedir. Bu genellikle teminat göstermek şeklinde olmaktadır.
  • Seyahat edecek olan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının son 3 aylık dökümünün ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak temin edilmesi gerekmektedir.
  • Biometrik fotoğraf son 3 ay içerinde çekilmiş olması gerekmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği bu belge nüfus müdürlüklerinden de temin edilebileceği gibi aynı zamanda e devlet üzerinden de barkotlu şekilde temin edilebilir.

Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda vizesi kaç günde çıkar? Hollanda vizesinin çıkışı ile ilgili olarak bir başvuru merkezi ile çalışmanız durumunda 7 ve 15 gün içerisinde vize işlemleri tamamlanmaktadır. Ama bireysel konsolosluk başvurularında kişilerin sürece çok hâkim olunmadığı için eksik evraklar sebebi ile çok fazla ret verilmektedir. Evrakları eksiksiz teslim edebilmenin dışında başvuru sürecine de oldukça hâkim olmak gerekmektedir. Bu anlamda işin ehli birinden yardım almak önemli olacaktır. Bu başvuru merkezleri sayesinde ekstradan emek ve zaman harcamadan başvuruda bulunulmaktadır. Süreci baştan sona titizlikle yürütecektir. Hatta artık konsolosluklar çok ekstra durumlar olmadıkça bireysel başvuru kesinlikle kabul etmemektedir.

Hollanda vizesi için konsolosluk merkezleri yönlendirme yapmaktadır yani başvuru merkezlerini konsolosluk seçmektedir. Bu anlamda güven noktasında hiçbir sıkıntı yaşamanıza gerek yoktur. Bu başvuru merkezleri belli bir komisyon karşılığında başvuru sürecini yürütmektedir. Komisyon ücreti konsolosluk tarafından peşin alınmaktadır. Başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşmaması adına ilk önce online olarak randevu talebinizde bulunulması gerekmektedir. Randevu talebinizden sonra sizden istenen evraklar liste olarak size sunulacaktır. Bu evrakları eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Daha sonrasında bu evraklar ile başvuru merkezinize gitmeniz gerekmektedir. Başvuru merkezinde on parmak izi de alınmaktadır.

Hollanda Vize Ücreti

Hollanda vize ücreti değişkenlik göstermektedir. Hollanda vize ücretlerine etki eden etmenlerin başında vize türleri gelmektedir. Seyahat süresinin kısa süreli ve uzun süreli olması durumunda vize ücretlerinde değişiklik olabilmektedir. Ülkeye kaç giriş ve çıkış işlemi de yapacağınız vize ücretlerine etki etmektedir. Son olarak da seyahat edecek olan kişinin yaşı da vize harç ücretine etki etmektedir.